Més educades, més lliures

Projecte que se centra en la construcció de més banys i lavabos a l’escola de primària Mlodza de Lilongwe, Malawi. Neix amb l’objectiu de garantir als nens i nenes una accessibilitat a uns serveis sanitaris i potenciar l’assistència de les joves; les quals davant la manca de lavabos, abandonen l’escolaritat durant els seus períodes menstruals. Es troba finançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La proposta principal és donar un impuls a la incorporació de les noies a les escoles, per a que continuïn escolaritzades i acabin la secundària i així, trencar amb el cercle de la pobresa i la dependència. També és una forma de lluitar contra el matrimoni infantil, la tracta de persones, la protecció dels abusos sexuals i informar sobre pràctiques de risc que poden desembocar en ETS o la SIDA.

La construcció d’aquesta estructura de sanejament es va començar el 11 de març del 2020 i finalitzarà a inicis de maig. De l’11 de març al 26 de març s’ha dut a terme l’excavació de la fosa sèptica comú de 4 metres de profunditat, la qual ja es troba finalitzada: