La transformació educativa en l’Àfrica austral

Des de 2019 Petits Músics treballem de forma conjunta amb Labdoo, una xarxa social humanitària que proporciona a regions en vies de desenvolupament la possibilitat d’una millor educació. Aquesta funciona a través de la recaptació de diversos ordinadors per a poder-los enviar de forma solidària a diferents regions del món.

A partir d’aquesta col·laboració es va iniciar el projecte La transformació educativa en l’Àfrica austral, en el qual optem per una educació informàtica que permeti obrir horitzons i tenir una mirada més amplia des del coneixement. Petits Músics del Món vol garantir als infants i joves de Malawi un accés a l’educació de forma lliure, aconseguint ampliar els coneixements dels estudiants i obtenir una millora en aquest àmbit.

Malawi té un nivell baix d’alfabetització computacional i molts centres no tenen ordinadors perquè els nens i joves puguin utilitzar-les. Per això, Petits Músics treballa amb Music Crossroads i Labdoo per dotar als joves de Malawi de les eines suficients per poder ampliar els seus recursos didàctics.

Aquests portàtils en desús són enviats a l’escola de Malawi Music Crossroads-Malawi, on es duen a terme classes d’informàtica als infants de l’escola de música i de les escoles primàries properes. Cada dispositiu disposa del sistema Linux amb un software educatiu (Ebuntu) per a nens des de preescolar fins a secundària. L’any 2019 vam enviar amb èxit 16 portàtils a Music Crossroads i aquest 2020 n’enviarem més.