Hear Us International Forum

El Hear Us International Forum és una alternativa plantejada a l’intercanvi cultural anual entre el Hear Us de Malawi i les escoles catalanes.

Aquesta activitat vincula els drets dels infants i joves i la representació de diverses cançons i danses amb la realització d’un vídeo elaborat per infants i joves de Catalunya, Malawi, Moçambic, Zimbàbue, Brasil i Noruega. L’activitat girarà al voltant de la temàtica els drets dels infants sobre la qual els infants i joves dels països participants treballaran.

El projecte es planteja amb la participació de Moçambic, Malawi, Zimbàbue, Catalunya, Noruega i Brasil i amb alumnes que es trobin cursant de 5è de primària a 4t de la ESO. Els objectius de l’activitat són:

  • Apoderar els nens i els joves en els seus propis drets aprofitant les oportunitats que ens ofereixen els recursos en línia.
  • Compartir i descobrir danses populars, música i cançons amb altres cultures del món per gaudir junts.

L’activitat es divideix en dues parts:

1. La recerca, sensibilització, apoderament i denúncia sobre els drets dels infants: els alumnes denuncien i reclamen que seria necessari realitzar a escala internacional per garantir els drets dels infants.

2. L’intercanvi cultural: els alumnes aprendran danses i cançons dels altres països participants a i les compartiran entre ells.

Cada part de l’activitat se centra en la realització d’un vídeo i l’intercanvi d’aquest entre els diversos països participants, per acabar amb la creació d’un gran vídeo final que recopili les aportacions de Catalunya, Moçambic, Malawi, Brasil i Noruega.

Aquest vídeo final pretén ser un altaveu de les conclusions elaborades pels nois i noies sobre els drets dels infants arreu del món i pressionar a les administracions per provocar un canvi real. També materialitza un intercanvi cultural des d’un vessant artístic i innovador usant les tecnologies i l’internet com la via principal per realitzar aquest intercanvi.

En aquest projecte hi ha dues tipologies de grups organitzadors:
Grups musicals líders
Entitats organitzadores