Notícies

Notícies

Notícies

18/07/2022

Més material educatiu, la concessió de beques escolars, la construcció de lavabos femenins i la formació en línia de professors de secundària. Aquestes són algunes de les fites que l’ONG santcugatenca Petits Músics del Món va assolir durant l’any passat i que recullen en una memòria.

12/07/2021

En Por tres razones comprobamos el poder de la música con Petits Musics del Món, una ONG catalana que potencia la música en Malawi, Zimbabwe y Mozambique. Este año han realizado formación online para los profesores africanos y un fórum con los alumnos donde hablan de música y derechos humanos. Hablamos con Martí Marin, su fundador, y Elisenda Carrasco, profesora en la ONG.

21/03/2021

Donar a conèixer la realitat de l’accés de l’aigua. És l’objectiu de la Xarxa Solidària amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, que es commemora dilluns i amb motiu del qual estan penjant cartells a les fonts públiques de Sant Cugat. Aquests contenen missatges sensibilitzadors perquè la ciutadania comprengui ‘la sort de poder gaudir de l’aigua sense restriccions’.

19/02/2021

Les nenes anant a l’escola és una imatge que, des de l’hemisferi nord, tenim més que normalitzada, però no és una situació habitual en molts altres llocs del món. En diversos països d’Àfrica, les noies abandonen l’escola durant la menstruació per no tenir accés als lavabos per poder canviar-se i netejar-se. Segons un estudi de la UNESCO, s’estima que una de cada deu nenes a l’Àfrica del Sud abandonen l’escola durant el seu període menstrual, perdent un 25% d’hores lectives.

09/11/2020

La COVID-19 ha suposat un fre sobtat als projectes d’intercanvi cultural presencial que cada any desenvolupa l’ONG santcugatenca Petits Músics del Món, que s’ha hagut de reinventar amb la creació d’una nova proposta: el Hear Us International Forum.

12/03/2019

Empoderar els joves de Malawi i encoratjar-los a seguir estudiant per millorar el seu futur. Aquest és un dels objectius que l’ONG Petits Músics del Món es proposa amb l’estada que fan, durant tres setmanes, un grup de 10 infants de Malawi. L’entitat santcugatenca organitza des de fa nou anys aquest intercanvi amb la col·laboració de l’ONG africana Music Crossroads Malawi. 

09/10/2019

Un viatge a Guatemala l’any 2005 va inspirar al vilafranquí Jordi Ros crear una plataforma per recollir portàtils d’arreu del món i enviar-los als més necessitats. Més de deu anys després, la iniciativa està consolidada i sota la marca Labdoo recull portàtils també des de Sant Cugat a l’Aula de So.

14/02/2019

Los profesionales del centro Óptica Universitaria de la Avinguda del Pla del Vinyet de San Cugat han graduado la vista, por tercer año consecutivo, a diez niños y tres monitores de la ONG catalana «Petits Músics del Món”.

28/06/2018

En el marc del nou recurs Avaluació de projectes de cooperació al desenvolupament i drets humans del Catàleg de serveis 2018 de la Diputació, l’Ajuntament de Sant Cugat ha iniciat l’avaluació del projecte Sant Cugat-Malawi, de l’entitat Petits Músics del Món.

19/04/2018

Per cinquè any el Cor Hear Us de Malawi torna a Sant Cugat gràcies a l’ONG Petits Músics del Món.

28/03/2018

Una desena d’infants d’entre 10 i 17 anys provinents de Malawi arribarà a Sant Cugat.

03/10/2016

L’equip de l’Escola de Balls de Saló de Sant Cugat es desplaçarà a Malawi per Nadal per conèixer diversos centres de dansa locals en col·laboració amb l’ONG Petits Músics del Món. L’escola de ball santcugatenca està implicada des de fa dos anys en els projectes de l’ONG en aquest país del sud-est africà i ha decidit viatjar a la zona per aprendre com es treballa l’ensenyament d’aquest art.

17/07/2015

L’ONG santcugatenca Petits Músics del Món fa anys que rep grups de Malawi gràcies a la seva col·laboració amb Music Crossroads Malawi. A la darrera visita va sorgir la idea de fer un documental en el marc del projecte Amb ulls de Malawi. Per això es farà un intercanvi de quatre dones santcugatenques amb quatre malauíes de la capital, Lilongwe, amb la finalitat d’enregistrar el documental. 

CONSTRUÏM UN FUTUR SENSE DESIGUALTATS

Reduïm la desigualtat
Defensem els drets humans
Assegurem una educació als nens
Proveïm sanejament a les escoles

VOLS UNIR-TE?

Amb el teu suport podem aconseguir que més infants tinguin accés a una educació de qualitat.

Contacte

  • 936 671 703
  • organitzacio@petitsmusics.org
  • Carrer Vallès, 92, 08173 Sant Cugat

Segueix-nos a les xarxes!