Petits Músics del Món

ens posem al dia

Malgrat la pandèmia sanitària i la crisi provocada per la COVID-19, Petits Músics del Món intenta mantenir la seva activitat amb la major normalitat possible. Han estat uns mesos difícils per la majoria, on ens hem vist afectats i colpejats per aquesta crisi sanitària i econòmica. A Petits Músics del Món ens vam veure obligats a fer un ERTO a la única persona contractada a Catalunya, a causa de l’estat d’alarma i l’impossibilitat de garantir els ingressos per les nostres activitats. Desgraciadament, per primer cop aquest any no hem pogut dur a terme l’intercanvi cultural del Hear Us a les escoles catalanes. Tampoc s’han pogut enviar els diferents portàtils de Labdoo a Music Crossroads, a causa de la manca de vols i l’anul·lació de la visita dels infants del Hear Us. Per això, es va decidir enviar a  través de Labdoo diversos centres de menors aquests portàtils, així afavorint el desenvolupament de les classes en línia d’aquests joves.

Malawi també s’ha vist afectat per la situació de la COVID. L’estat de Malawi a l’abril va decretar el confinament del país, però un procés electoral (ara tenen nou president) i la necessitat de sortir a aconseguir el que cal pel dia a dia, no va tenir funcionar, poc a poc s’estan implementant a la mesura del possible, mesures de prevenció. L’aturada ha suposat una gran desestabilització econòmica per la majoria de la població malawiana i una interrupció de les seves fonts d’ingressos, per exemple, les escoles que han tancat no han mantingut els salaris al professorat. 

El dimecres 22 de juliol ens vam poder reunir virtualment amb en Mathews per revisar el projecte i parlar sobre l’impacte de la COVID-19 als projectes de Music Crossroads (MCM). MCM ha seguit desenvolupant la majoria de les seves activitats, mantenint les mesures higièniques i reduint el nombre d’infants a l’aula. S’han dut a terme els tallers i cursos del Hear Us, tant lliçons de música com classes de dansa. A més, s’han seguit desenvolupant les classes d’informàtica amb un nombre reduït d’alumnes, utilitzant alguns dels ordinadors donats per PMM. 

Music Crossroads està construint una aula d’informàtica i d’emmagatzematge dels respectius materials, mantenint les distàncies de seguretat i les mesures higièniques. Aquesta suposarà una millora de la qualitat de l’educació informàtica de Music Crossroads i la seguretat dels seus alumnes. Podeu veure la seva construcció a les imatges exposades posteriorment, a les nostres xarxes socials i a la pàgina web!

Trobem que la situació actual és una oportunitat per a reinventar-nos i obrir nous fronts de treball, on les tecnologies siguin un agent de transformació i unió global a Catalunya i Malawi. Per això, estem treballant conjuntament amb Music Crossroads per buscar una alternativa al projecte del Hear Us Children. Un cop més ens caldran voluntaris disposats a tirar endavant aquesta formació online i finançament per a poder mantenir el projecte garantint el sou a l’equip a Malawi. Estem molt il·lusionats amb el nou projecte Hear Us International Forum que volem que obri les portes a nois i noies d’altres països a aquest projecte. 

Des de Petits Músics del Món tenim clar que és el moment de ressorgir i plantejar-nos noves formes de creixement i de desenvolupament social. Agraïm la confiança dipositada en nosaltres i en la nostra contrapart, Music Crossroads- Malawi.

VOLS UNIR-TE?

Amb el teu suport podem aconseguir que més infants tinguin accés a una educació de qualitat.

Contacte

  • 936 671 703
  • organitzacio@petitsmusics.org
  • Carrer Vallès, 92, 08173 Sant Cugat

Segueix-nos a les xarxes!

CimaZurück nach oben

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
es_ESSpanish