Matrimonis precoços i gens feliços
Matrimonis precoços i gens feliços

Matrimonis precoços i gens feliços

L’educació és important per fer front al matrimoni infantil

Malawi ocupa el novè lloc quant a països amb el nivell més alt de noies menors de 18 anys ja casades. Quasi la meitat dels matrimonis – un 47% – estan conformats per homes majors d’edat i noies menors de 18 anys. Però d’aquesta xifra, la quarta part són menors de 15 anys!

El pitjor arriba quan els pregunten sobre com és aquesta relació. Quasi el 83% reconeixen que el seu marit les maltracta físicament. I la majoria no s’han casat per voluntat pròpia, sinó que ho ha fet pressionades per les famílies. 

Si bé algunes famílies veuen les filles com una càrrega econòmica i decideixin lliurar-la a qui se’n pugui fer càrrec, altres ho fan pensant en el benestar i el futur de la noia. Però en cap cas es té en compte el que ella vulgui.

El matrimoni precoç fa que les noies deixin d’anar a l’escola i abandonin tots els somnis que en algun moment podien haver tingut. Passen d’estar sotmeses a la família a estar-ho d’un marit massa vegades abusiu.  

A tall d’exemple, tenim un informe de Human Rights Watch el títol del qual ho resumeix tot: “Mai no m’he sentit feliç”.
Són paraules d’una noia de catorze anys, ja amb un fill i abandonada pel marit.

Què hi podem fer? Des de Petits Músics del Món tenim molt clar que cal crear un estat d’opinió que posi fi a aquesta pràctica. Es tracta d’apoderar les noies, de garantir que totes les nenes i noies estudiïn, però també de trencar el cercle de la pobresa.  I en això estem.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies