A propòsit del projecte Més Educades, Més Lliures

Una educació de qualitat és clau per donar un futur a les nenes de Malawi

Entre 2018 i 2020 ens hem posat entre cella i cella contribuir a donar un futur a centenars de nenes i nens de l’assentament Àrea 23 de Lilongwe, la capital de Malawi. I ho farem, una vegada més, de la mà de Music Crossroads mitjançant el projecte Més Educades, Més Lliures.

Si bé és cert que l’educació primària a Malawi és gratuïta i obligatòria, la realitat és que milers d’infants, sobretot nenes, queden sense escolaritzar perquè no poden pagar els 15 euros anuals de les taxes escolars, una xifra que s’incrementa notablement en arribar a la secundària on les taxes es multipliquen per deu. A això cal afegir-li els 24 euros l’uniforme obligatori  i del material escolar.

“La trista realitat – ens escriu Mathews Mfune, coordinador de Music Crossroads, la nostra contrapart a Malawi – és que cada mes ens arriben pares i mares lamentant que els seus fills i filles ha hagut de deixar els estudis a perquè no han pogut fer el pagament de les taxes escolars. I menys encara cobrir el que costa l’uniforme i la resta de material.

No és estrany. doncs, que el 15% dels nens i el 23% de les nenes no acabin la primària o no entrin a la secundària. És per això que Petits Músics del Món es compromet a donar suport a Music Crossroads amb la seva iniciativa d’oferir beques que permetin que tantes noies com ens sigui possible puguin matricular-se i seguir adequadament els cursos de primària, amb l’objectiu de que passin i contunuin la secundària.

El projecte Més Educades, Més Lliures va de això: va de nenes que entren a la primària; va de futurs improbables fets possibles; va de trencar el cercle de la pobresa a través de l’educació, de la música i d’una atenció personalitzada de cada beneficiària d’aquesta proposta; va de comprometre’ns.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.