A propòsit del projecte Més Educades, Més Lliures
A propòsit del projecte Més Educades, Més Lliures

A propòsit del projecte Més Educades, Més Lliures

Una educació de qualitat és clau per donar un futur a les nenes de Malawi

Entre 2018 i 2020 ens hem posat entre cella i cella contribuir a donar un futur a centenars de nenes i nens de l’assentament Àrea 23 de Lilongwe, la capital de Malawi. I ho farem, una vegada més, de la mà de Music Crossroads mitjançant el projecte Més Educades, Més Lliures.

Si bé és cert que l’educació primària a Malawi és gratuïta i obligatòria, la realitat és que milers d’infants, sobretot nenes, queden sense escolaritzar perquè no poden pagar els 15 euros anuals de les taxes escolars, una xifra que s’incrementa notablement en arribar a la secundària on les taxes es multipliquen per deu. A això cal afegir-li els 24 euros l’uniforme obligatori  i del material escolar.

“La trista realitat – ens escriu Mathews Mfune, coordinador de Music Crossroads, la nostra contrapart a Malawi – és que cada mes ens arriben pares i mares lamentant que els seus fills i filles ha hagut de deixar els estudis a perquè no han pogut fer el pagament de les taxes escolars. I menys encara cobrir el que costa l’uniforme i la resta de material.

No és estrany. doncs, que el 15% dels nens i el 23% de les nenes no acabin la primària o no entrin a la secundària. És per això que Petits Músics del Món es compromet a donar suport a Music Crossroads amb la seva iniciativa d’oferir beques que permetin que tantes noies com ens sigui possible puguin matricular-se i seguir adequadament els cursos de primària, amb l’objectiu de que passin i contunuin la secundària.

El projecte Més Educades, Més Lliures va de això: va de nenes que entren a la primària; va de futurs improbables fets possibles; va de trencar el cercle de la pobresa a través de l’educació, de la música i d’una atenció personalitzada de cada beneficiària d’aquesta proposta; va de comprometre’ns.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies